Alla jobb

Ljudtekniker till Helsingborgs Stadsteater

Vill du få chansen att tillhöra en av nordens största kultur- och evenemangsbolag? Helsingborgs Stadsteater söker en ljudtekniker. Är det du? Läs vidare och sök redan idag.

Om bolaget

Helsingborg Arena & Scen AB har hela staden som sin arbetsplats. Vi skapar upplevelser, möten och evenemang med variation och bredd. Både för helsingborgare och besökare varje dag året runt. Många av evenemangen sker i stadsrummet men huvudsakligen på stadens idrottsarenor och kulturinstitutioner så som Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborgs Konserthus och Helsingborgs stadsteater. Även Evenemangsenheten och Helsingborg Convention Bureau ingår i bolaget som är helägt av staden.

Helsingborgs stadsteater invigdes 1921 och är en av Sveriges äldsta stadsteatrar. Målsättningen är att vara en av regionens ledande kulturinstitutioner med en bred, kvalitativ och angelägen repertoar som speglar vår samtid och mångfald.

Arbetsbeskrivning

Som ljudtekniker på Helsingborgs stadsteater ansvarar du för framtagning av ljudteknik och ljudtekniska lösningar till teaterproduktionerna i samråd med ljuddesigners och/eller regissör. I arbetet ingår att rigga och underhålla ljudutrustning, programmering av föreställningsljud, samt livekörning av mikrofoner och programmerade ljudeffekter under föreställning.

Kvalifikationer

Du ska ha en hög ljudtekniskt kompetens med erfarenheter från teater eller dans, vara duktig på teamarbete över kompetensgränserna. I funktionen som ljudtekniker krävs att du är strukturerad, driven och ansvarstagande med en blick för helheten i produktionen. Det är bra om du har erfarenhet av att ha jobbat både i stora scenrum och i mindre sammanhang och är förtrogen både med liveljud, inspelning/redigering/körning av ljudeffekter och studioinspelning

Vi ser gärna att du även har erfarenhet av t.ex. ljusteknik och/eller video- och projektionsteknik för scenföreställningar.

 • Relevant ljudteknisk- eller teaterteknisk högskoleutbildning, eller motsvarande
 • yrkeserfarenhet och minst 3 års yrkeserfarenhet av ljudtekniskt arbete inom teater-/dansföreställningar.
 • Kunskaper i engelska i tal och skrift
 • God datorkunskap
 • Samarbetsförmåga och social kompetens
 • God förmåga till självständigt arbete och ansvarstagande
 • Mycket goda kunskaper inom ljudteknik, liveljud och ljudprogrammering (teatern använder sig av QLab). Även god kunskap inom studioinspelning
 • Kunskaper inom ljusteknik och videoteknik/projicering är meriterande.
 • B-körkort

Övrig information

Placeringsort: Helsingborg

Anställningsform: Tillsvidare (vi tillämpar 6 månaders provanställning)

Omfattning: Heltid (arbetstiden kan förläggas både kvällar och på helger)

Tillträde: 2018-01-15 eller efter överenskommelse

Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Föreställningsteknisk chef: Jonas Sandberg, 072-966 67 79, jonas.sandberg@helsingborg.se. Facklig kontaktperson: Mia Petersson, 070-733 35 38, Teaterförbundet avd 8 mia.petersson@helsingborg.se.

Läs mer om bolaget på: www.stagebackstage.se

Ansökan

Om du är rätt person för tjänsten – varmt välkommen att mejla din ansökan till rekrytering.hasab@helsingborg.se. Vi vill ha din ansökan senast 2017-12-15.

Vikariat redovisningsekonom

VIKARIAT REDOVISNINGSEKONOM

Vill du få chansen att tillhöra en av nordens största kultur- och evenemangsbolag? Helsingborg Arena och Scen AB söker nu en redovisningsekonom för ett längre vikariat. Är det du? Läs vidare och ansök redan idag.

Om tjänsten

Helsingborg Arena och Scen AB är ett av Nordens större kultur- och evenemangsproducerande bolag och ägs av Helsingborgs stad. I bolaget ingår Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus, Helsingborgs stadsteater, Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgård, Evenemangsenheten samt Helsingborg Convention & Event Bureau. Verksamheterna agerar var för sig och tillsammans, såväl lokalt, regionalt, nationellt som internationellt, och spänner över områdena

 • scenkonst & kulturarv
 • rekreation & motion
 • möten, turism & destinationsutveckling
 • demokratisk dialog

Bolaget har ca 180 tillsvidareanställda och många korttidskontrakterade.

Vi söker nu en redovisningsekonom för ett längre vikariat. Som redovisningsekonom kommer du vara placerad i bolagets centrala avdelning för ekonomi, HR och administration och direkt underställd bolagets ekonomichef.

Arbetsbeskrivning

Du kommer, som en i ett team, arbeta med varierande arbetsuppgifter inom bolagets centrala ekonomiavdelning. Arbetsuppgifterna kommer innehålla bland annat följande:

 • Leverantörsreskontra, scanning, kontering och registrering
 • Kundreskontra, upprätta kundfaktura utifrån underlag
 • Registrering av löpande bokföring och kontering
 • Avstämning av biljettredovisning
 • Registrering av plus- och bankgiroutbetalningar
 • Registrering av plus- och bankgiroinbetalningar

I rollen ingår även avstämningar inför månads- och årsbokslut samt verksamhetsutveckling via rutiner och riktlinjer.

Du har ett brett kontaktnät, såväl internt gentemot anställda i bolaget som externt gentemot kunder och leverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens med  påbyggnadsutbildning inom redovisning. Vi vill att du har ett par års erfarenhet som redovisningsekonom med varierande arbetsuppgifter enligt ovan. Ekonomisystemet tror vi att vi kan lära dig men arbetet kräver att du har lätt för att samarbeta, är analytisk och noggrann samt  håller en hög servicenivå.

Övrig information

Placeringsort: Helsingborg

Anställningsform: Vikariat t.o.m. 2018-12-31, med mycket goda möjligheter till förlängning.

Omfattning: Heltid 100%

Tillträde: 1 februari eller enligt överenskommelse

Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ekonomichef Alexander Carlsson, via mail alexander.carlsson@helsingborg.se eller på telefon 072-385 05 58.

Om du har frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta HR-chef Karolina Rinman Zäther, 070-870 16 72.

Läs mer om bolaget på: www.stagebackstage.se

Ansökan

Om du upplever att du är rätt person för tjänsten – varmt välkommen att mejla din ansökan till rekrytering.hasab@helsingborg.se. Vänligen skriv ”Vikariat redovisningsekonom” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 30 november.