Lars Winnerbäck på sommarturné 2024
16 aug

Lars Winnerbäck på sommarturné 2024

Datum
16 augusti 19:00
Plats
Sofiero slott och slottsträdgård Helsingborg

Lars Winnerbäck har flera gånger om spelat sig genom landet på utsålda arenor och i hans ständigt växande fanskara pratar man ofta om det just i år är en ”Winnerbäck-sommar” eller inte. Tiotusentals svenskar planerar helt enkelt sin semester efter hans stora utomhuskonserter under bar himmel. 2024 blir en ”Winnerbäck-sommar” och självklart kommer Lasse även till Sofiero!

I bagaget har han sitt senaste album, ”Neutronstjärnan” som släpptes sensommaren 2023. Albumet är skapat tillsammans med Kents Joakim Berg och Martin Sköld. Lasses texter fångar med sedvanlig precision hur det är att vara människa i det här landet samtidigt som de ramas in av en vemodig ljudbild omisskännligt signerad Berg och Sköld. ”Neutronstjärnan” är en lägesrapport från ett land där våren verkar vägra komma. Eller kanske är precis runt hörnet.

Publik och kritiker har tagit albumet till sig med öppna armar och det har både sålt guld och fått Lars Winnerbäck nominerad till ”Årets Låtcitat” på P3 Guld.

På scen under turnén:
Lars Winnerbäck
Jerker Odelholm, bas
Jonna Löfgren, trummor
Staffan Johansson, gitarr
Carl Ekerstam, gitarr
Sandra Widman, sång, gitarr
Mikaela Hansson, keyboard

Om Lars Winnerbäck:
I över 25 år har Lars Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och satt ord på en hel generations känslor. På fjorton studioalbum har han skapat ett eget, tydligt igenkännbart språk och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder. Debuten släpptes redan 1996 och genom åren har Winnerbäck prisats på Grammis (Årets textförfattare, Åretspop/rock, Årets album, Årets liveartist, Årets låtmed flera), vunnit flera P3 Guld (Årets artist, Guldmicken medflera) samt sålt både guld och platina.

HÅLLTIDER
18.00 Insläpp
19.00 Start
23.00 Slut
Obs! Tiderna är ca-tider.

Läs mer om Lars Winnerbäcks sommarturné 2024

Åldersgräns:13 år

RULLSTOLSBILJETTER
En ledsagare medföljer gratis på rullstolsbiljetten (Gäller endast på handikappsektionen). Plats avsedd för rullstolar kommer att finnas inom konsertområdet, för dig som köpt denna biljettyp. Ledsagarintyg kan komma att kontrolleras.
Arrangör: United Stage & The Tivoli

MAT OCH DRYCK
Mot bakgrund av polisen beslut att förbjuda väskor vid större evenemang är medhavd picknick inte tillåten. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området.

VÄSKFÖRVARING
Du kan förvara din väska i vår förvaringscontainer på parkeringsplatsen utanför huvudentrén från kl 15.30. Vi tar endast emot ryggsäckar, handväskor och andra mindre väskor. Du kan tyvärr inte förvara några andra föremål här, utan endast väskor. Priset för förvaring är 50 kr. Av säkerhetsskäl behöver personalen titta i väskan.

  • Sofiero slott och slottsträdgård
  • Sofierovägen 131
  • 25189
  • Helsingborg
  • Boka här
  • Åldersgräns: 13 år
  • Återstående biljetter: 10000
  • 16 augusti 2024, 19:00 - 23:00