Nya verksamheter, nya arbetsplatser och AW

Jag har nu varit vd för bolaget i tre månader. Under den tiden har jag hunnit bli kommuninvånare, läst in mig på bolaget, flängt runt på möten, njutit av föreställningar, konserter och mycket mer. Jag har slagits av den passion och professionalitet som finns runt om i bolaget och helsingborgarnas stolthet för verksamheterna. Det har stärkt mig i min uppfattning att vi är ett av Sveriges ledande och viktigaste evenemangs- och kulturbolag.

Bolaget struktureras om
Ni har säkert redan läst om bolagets strukturförändring. Den innebär för det första att Helsingborg Convention och Event Bureau läggs direkt under vd. För det andra bildas en ny enhet som heter Drift och säkerhet och för det tredje slås Sofiero slott och slottsträdgård och Helsingborg Arena ihop till en verksamhet. Nuvarande verksamhetschef för Helsingborg Arena, Charlie Fält, blir ansvarig för enheten Drift och säkerhet och nuvarande verksamhetschef för Sofiero slott och slottsträdgård, Caroline Lundholm, blir ansvarig för den nya verksamheten Sofiero och Arenan.

Bolaget står inför ett antal utmaningar de kommande åren och nya organisatoriska förutsättningar kan hjälpa oss att tänka nytt och hitta nya angreppssätt. Förändringarna görs för att organisationen ska bli tydligare. Med ovanstående verksamhetschefer, som har hög kompetens inom områdena, är jag övertygad om att den nya strukturen kommer att ledas på bästa sätt. Genom samverkan och samordning blir vi starka.

Vi byter kontorslokaler
Som en del av att nå bolagets ekonomiska mål behöver vi minska våra lokalkostnader. Det innebär att vi omlokaliserar några av våra avdelningar. Marknads- och försäljningsavdelningen flyttar in på tredje våningen i Konsul Persson villa och hyreskontraktet på Dunkers kulturhus sägs upp. Vd, HCEB samt HR- och ekonomiavdelningen flyttar från Villan till bolagets lokaler. Flytten sker senast den 30 juni. På längre sikt ska även marknads- och försäljningsavdelningen flytta in i bolagets lokaler och hyreskontraktet på Konsul Persson villa avslutas.

Ny ekonomichef
Rekrytering av ny ekonomichef pågår för fullt. Till nästa nyhetsbrev hoppas jag att kunna presentera vem det blir.

Spökboll och AW
Hoppas vi ses på spökbollsturneringen på Arenan 16 april! Oavsett om du spelar eller är stöttande hejarklack så är det en gemensam aktivitet för alla i bolaget, en möjlighet att träffa kollegor du inte visste att du hade. Jag ser fram emot en härlig eftermiddag och After Work med er!

Frågor eller funderingar? Tveka aldrig att mejla eller ringa mig.

/Jeanette Gustafsdotter, vd